Kom i gang for styret Borettslag og Sameie

Velkommen til deres nøkkelfrie hverdag!

kom i gang keyfree dørlåssystem smartvarsling for bolig hytta leilighet borettslag og sameie, næringsbygg med enkel adgangskontroll full kontroll smartvarsling innbrudsalarm brannalarm

Kom i gang

Keyfree er nå tilkoblet fellesdørene i deres borettslag. Som borettslag anbefaler vi at det benyttes brukertypen leilighetseiere og beboere. Disse to brukertypene ser kun dører som er aktivert som offentlig i AMS på deres Keyfree system. På på denne siden er en beskrivelse av forskjellige brukertyper dere kan benytte i deres keyfree system.

I deres borettslag er Access Management System (AMS) aktivert og fellesdørene er registrert som offentlige fellesdører, slik at leilighetseier og beboere får disse dørene tilgjengelig på sin telefon, men uten mulighet for å redigere oppsett og se andre komponenter som er installert på systemet. Dersom en leilighetseier flytter kan du enkelt slette denne brukeren, da vil også alle beboere under denne brukeren bli slettet automatisk. Dette betyr at administrasjon av tilganger til fellesdører i borettslag og sameier blir enklere for både styret og beboere. Med Access Management System kan du tildele tilganger til fellesdører for leilighetseier, som videre inviterer resterende beboere i sin leilighet.

Last ned vår app på App Store eller Google play, avhengig av hvilken smarttelefon du har. Registrer deg ved å følge veiledningen i app. Keyfree appen gir deg full oversikt og du kan enkelt kontrollere ditt system uansett hvor du er.

For å laste ned Keyfree app for Apple klikk her, eller ved å scanne qr-koden ovenfor. For å laste ned Keyfree app for Android klikk her, eller ved å scanne qr-koden ovenfor. Du kan også finne Keyfree app ved å åpne appstore eller google play og søke etter keyfree.

 

En leilighetseier får muligheten til å legge til beboere som bor i samme leilighet, mens en beboer ikke har muligheten til å legge til flere brukere. Både Leilighetseier og Beboer får kun opp dørene som er satt til offentlig i systemet. De vil ikke se andre enheter som er koblet til systemet, og kun få muligheten til å åpne/lukke de offentlige dørene. Fellesdører er tilgjengelig under nøkkelknippe (øverst til venstre i appen).

Alle leilighetseiere og beboere kan laste ned Keyfree-appen fra Apple App Store eller Google Play og bli invitert for tilgang av styret i sameiet. Leilighetseiere kan installere Keyfree også på sin egen leilighet, og montere det tilleggsutstyret de ønsker og har behov for. For alle leilighetseiere som har keyfree i sin leilighet og montert elektronisk dørlås på sin leilighetsdør vil ha tilgang til både fellesdører og dører til eget system på mitt nøkkelknippe i appen. Her kan du enkel få tilgang til alle tildelte dører. Som leilighetseier kan man enkelt dele tilganger til både ditt system og på fellesdørene i borettslaget til de som trenger tilgang.

Keyfree er nå koblet til fellesdørene i deres borettslag og i din leilighet. Dette betyr at alle fellesdører i deres borettslag blir tilgjengelig enkelt med få tastetrykk i Keyfree app, i tillegg til systemet i din leilighet. For å ta i bruk Keyfree systemet trenger du å laste ned Keyfree app på din smart telefon. Scan QR-Koden nedenfor for å laste ned Keyfree App, eller søk etter Keyfree på Google Play / App Store på din smart telefon. Når Keyfree app er lastet ned, åpne appen og registrer din bruker. Dette finner du på bunnen av skjermen. Det er viktig at din bruker registreres med samme e-post adresse du har oppgitt. Når din bruker er opprettet vil du komme tilbake til logg inn skjermen. Logg inn på din bruker og velg ¨nøkkelknippe leilighetsbygg¨. Deretter vil du få tilgang til de Keyfree-tilkoblede dørlåsene. Neste gang du åpner Keyfree app, vil dørene automatisk ligge lett tilgjengelig.

 

 

Brukertyper

Forskjellen på brukertyper for borettslaget

For keyfree systemet i deres borettslag er det leilighetseier og beboer som benyttes da dette systemet ikke har en styreportal. Som seksjonseier/leilighetseier vil man få brukertypen leilighetseier i keyfreesystemet til borettslaget.

En Leilighetseier ser kun tildelte dører og ikke andre komponenter på deres system. En leilighetseier har også mulighet til å legge til beboere som blir en brukertype under seg selv. Dersom en Leilighetseier flytter, kan du enkelt slette leilighetseieren med de tilhørende beboerene ved å slette kun leilighetseier.

Eksempel: Ola Norman er lagt til som Leilighetseier og har beboerene Kari Norman, og Truls Norman Her er Kari Norman og Truls Norman Lagt til som beboer, disse finner man under Ola Norman. Dersom du ønsker å slette Ola Norman blir automatisk Kari og Truls slettet fra systemet.

En beboer ser kun tildelte dører og ikke andre komponenter på deres system. En beboer kan ikke legge til flere brukere på deres system.

Tilleggsbbrukertyper i deres system

Deres system har dere følgende tilleggsbrukere å velge mellom: Bruker, Administrator og gjestebruker som kan opprettes kun av administrator i Keyfree app. Disse brukertypene vil kunne se alle komponenter som er på deres system.

En bruker har tilgang til å se alle enhetene i app men har begrensett mulighet for innstillinger. En bruker har ikke muligheten til å legge til flere brukere i deres system.

En administrator gis tilgang til å gjøre alt av tilgjengelige endringer i app. Vi anbefaler å ha færrest mulig administratorer i deres system, da disse kan gjøre endringer i systemet. Denne brukertypen kan legge til flere brukere i appen.

En gjestebruker vil ikke få tilgang til appen, kun til elektroniske dørlåser med kodepanel og kodepanel dere ønsker å gi tilgang til med dørkode. Du kan bli varslet i app når gjestebruker låser seg inn, dersom du ønsker. Denne brukertypen får kun tildelt en midlertidig dørlåskode for for en tidsperiode som blir satt. Funksjonen gjestebruker kan avvike basert på type lås.

Håndtering av brukere

Hvordan legge til leilighetseier og beboer på keyfree systemet til borettslaget

For å legge til leilighetseier eller beboer gjennom keyfree app kan du følge stegene nedenfor. 

Det er kun administrator i systemet som kan legge brukertypen leilighetseier. For å legge til leilighetseier kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 5. Velg brukertilgang (Bruker, administrator eller leilighetseier), fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 6. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen.

Mottaker vil nå motta en e-post for videre veiledning for å laste ned app og opprette bruker.

Det er både administrator og leilighetseier i systemet i deres borettslag som kan legge til beboer under leilighetseier. Leilighetseieren må ha opprettet bruker for at man skal kunne legge til beboer.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen for å gå til innstillinger.
 3. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Finn leilighetseieren du ønsker å opprette beboer under, deretter trykk på denne.
 5. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 6. Fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 7. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen.

NB: Leilighetseier kan også invitere beboer.

For å slette leilighetseier kan du følge stegene nedenfor. Ved sletting av en leilighetseier vil automatisk alle tilhørende beboere slettes.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Finn leilighetseieren som skal slettes.
 5. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 6. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

Det er både administrator og leilighetseier som kan slette brykertypen. beboer.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Finn leilighetseieren beboeren er plassert under som skal slettes.
 5. Klikk på Leilighetseieren.
 6. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til beboeren.
 7. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

For å slette din bruker og all informasjon fra app, følg følgende prosedyre i keyfree App:
1. Logg inn i keyfree App.
2. Gå til innstillinger (tannhjulet nederst i høyre hjørnet).
3. Velg Brukerprofil.
4. Klikk på SLETT KONTO


Dersom du er eier av en lokasjon, må lokasjonen først slettes.


Hvis du ønsker å slette din lokasjon, ta kontakt med vår kundeservice ved å sende e-post til kontakt@keyfree.no.

Hvordan legge til og fjerne tilleggs brukertyper

Det er kun administrator i systemet som kan legge til brukertypen administrator, gjestebruker og bruker. Vi anbefaler å ha få administratorer i systemet, da disse kan gjøre endringer på systemet. 

Det er kun administrator som kan legge til bruker i systemet. For å legge til bruker kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 6. Velg brukertilgang (Bruker eller administrator), fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 7. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen. 8. Mottaker vil nå motta en e-post for videre veiledning for å laste ned app og opprette bruker.

Det er kun administrator som kan slette brukere i systemet. For å slette brukere kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Finn brukeren som skal slettes.
 6. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 7. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

Det er kun administrator som kan legge til administrator i systemet.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 6. Velg brukertilgang administrator, fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 7. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen. 8. Mottaker vil nå motta en e-post for videre veiledning for å laste ned app og opprette bruker.

Det er kun administrator som kan slette administrator i systemet. For å slette brukere kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Finn brukeren som skal slettes.
 6. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 7. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

Hvordan legge til og tildele kode for gjestebruker:

Det er kun administrator i systemet som kan legge brukertypen gjestebruker. Denne brukertypen får kun tildelt en midertidig dørlåskode for for en tidsperiode som blir satt.

Funksjonen gjestebruker kan avvike basert på type lås. For å legge til gjestebruker kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’Gjestebrukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’
 4. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 5. Fyll in nødvendig informasjon og ønsket tidsperiode.
 6. Trykk på ‘’Lagre’’ -knappen nederst på skjermen.
 7. Trykk på ’Opprett tilgang til dør’’.
 8. Velg dørlåsen du ønsker å gi tilgang til.
 9. Trykk på ’Opprett dørkode’’ og skriv ønsket dørkode (huk av send invitasjon pr e-post om du ønsker å informere om at de har fått tilgang til denne døren), deretter klikk lagre.
 10. Gjenta steg 7 – 9 for resterende dører du ønsker å tildele tigang til for denne gjestebrukeren.

Denne brukeren vil ikke få tilgang til appen. Du blir varslet i app når gjestebruker låser seg inn. Dersom du ønsker å gi en permanent tilgang til noen, men uten å gi tilgang til appen, kan gjestebruker benyttes. Sett da tidsperioden til noen år frem, da har vedkommende denne begrensede tilgang hvor de ikke har tilgang til app.

For å slette gjestebrukere kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’gjestebrukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Finn gjestebrukeren som skal slettes og trykk på denne brukeren.
 5. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 6. Trykk på ‘’Slett gjestebruker’’ nederst på skjermen.
Skroll til toppen