Kom i gang næringsbygg med styreportal

Velkommen til din nøkkelfrie arbeidsdag!

kom i gang keyfree dørlåssystem faq smartvarsling for bolig privatbolig hytta leilighet borettslag og sameie, næringsbygg med enkel adgangskontroll full kontroll automasjon driftsmeldinger

Kom i gang

Keyfree er nå tilkoblet arealene i deres næringsbygg. Låsene er koblet til en administrasjonsportal der det defineres hvilke arealer som skal ha tilgang til hvilke dører.

Alle som er definerte som Leietager eller brukere knyttet til et bestemt areal i administrasjonsportalen vil via nøkkelknippet i Keyfreeappen få opp disse låsene. En leietager vil kunne invitere flere via Keyfree app. Man kan da også velge hvilke dører denne brukeren skal ha tilgang til. Det er brukertypene superbruker og bruker som er tilgjengelig, og kan inviteres til systemet for dørene. Det er kun leietager og superbrukere som kan invitere flere brukere.

Dersom en leietager flytter gjøres ett eierskifte i administrasjonsportalen, da vil også alle brukere under den gamle leietageren bli slettet automatisk. Dette betyr at administrasjon av tilganger til dørene i deres næringsbygg blir enklere for både for dere og leietagere. Den nye leietageren kan da starte å invitere resterende ansatte for sitt lokale til deres tildelte dører. For å lese mer om Keyfree for næring kan du klikke her.

Last ned vår app på App Store eller Google play, avhengig av hvilken smarttelefon du har. Registrer deg ved å følge veiledningen i app. Keyfree appen gir deg full oversikt og du kan enkelt kontrollere ditt system uansett hvor du er.

For å laste ned Keyfree app for Apple klikk her, eller ved å scanne qr-koden ovenfor. For å laste ned Keyfree app for Android klikk her, eller ved å scanne qr-koden ovenfor. Du kan også finne Keyfree app ved å åpne appstore eller google play og søke etter keyfree.

Alle leietagere og ansatte kan laste ned Keyfree-appen fra Apple App Store eller Google Play. En superbruker får muligheten til å legge til bruker under seg selv, mens en bruker ikke har muligheten til å legge til flere brukere. Både Superbruker og bruker får kun opp dørene som er tilgjengelig for sitt areal. De vil ikke se andre enheter som er koblet til systemet, og kun få muligheten til å åpne/lukke disse dørene. De tildelte dørene er tilgjengelig under nøkkelknippe (øverst til venstre i appen).

Leietager eller superbrukere kan invitere flere brukere. Leietager, superbruker og bruker er knyttet til et areal i næringsbygget og vil kun ha rettigheter på tildelte dører dersom eier er den samme som har invitert. Ved eierskifte forsvinner alle adganger knyttet til denne leietageren. Som bruker vil man få opp låsene som eier eller superbruker har gitt brukeren tilgang til. Disse låsene dukker opp under nøkkelknippe (øverst til venstre i appen). En bruker kan ikke invitere flere brukere.

Keyfree er nå koblet til fellesdørene i deres bygg. Dette betyr at alle fellesdører i deres næringsbygg blir tilgjengelig enkelt med få tastetrykk i Keyfree app. For å ta i bruk Keyfree systemet trenger du å laste ned Keyfree app på din smart telefon. Scan QR-Koden nedenfor for å laste ned Keyfree App, eller søk etter Keyfree på Google Play / App Store på din smart telefon.

Når Keyfree app er lastet ned, åpne appen og registrer din bruker. Dette finner du på bunnen av skjermen. Det er viktig at din bruker registreres med samme e-post adresse du har oppgitt. Når din bruker er opprettet vil du komme tilbake til logg inn skjermen. Logg inn på din bruker og velg ¨nøkkelknippe leilighetsbygg¨. Deretter vil du få tilgang til de Keyfree-tilkoblede dørlåsene. Neste gang du åpner Keyfree app, vil dørene automatisk ligge lett tilgjengelig.

Brukertyper

Forskjellen på brukertyper for deres system gjennom styreportalen

I deres system har dere følgende brukertyper å velge mellom: Bruker og Superbruker. I tillegg til disse brukertypene finnes gjestebruker som kan opprettes kun av administrator i Keyfree app. 

En bruker har tilgang til å se alle tildelte dørlåser i app men har ingen mulighet for innstillinger. En bruker har ikke muligheten til å legge til flere brukere i deres system, kun se angitte dører.

En Superbruker ser kun tildelte dører. En Superbruker har også mulighet til å legge til brukere som blir en brukertype under seg selv og flere superbrukere. Dersom en superbruker du har lagt til skal fjernes, kan du enkelt slette superbrukeren med de tilhørende brukerene ved å slette kun superbruker.

Tilleggs brukertyper i keyfree systemet

Disse gjelder kun for administratorkonto for fellesanlegget.

På systemet i deres næringsbygg er det valgt styreportal. Vårt system har også flere brukere på keyfree app som er utenfor styreportalen.  Vi anbefaler at dere kun benytter Superbruker og bruker gjennom styreportalen som er beskrevet over, for å få lett oversikt over alle brukere på deres felles system for bygget. Dersom dere legger til brukertypene som er beskrevet under, vil disse ikke vises i deres styreportal.

Dersom disse brukertypene blir lagt til vil de også få tilgang til alle fellesdører og tilkoblede komponenter på deres keyfree system.

Vi har lagt ved en kort beskrivelse av de resterende brukertypene, hvordan disse legges til og fjernes fra deres systemer. For leietager og ansatte som har installert Keyfree på en annen lokasjon vil brukertypene administrator, bruker og gjestebruker være tilgjenglig på keyfreesystemet kun på de andre lokasjonene, og ikke på arealene i deres næringsbygg. Disse brukerene vil ikke automatisk legges til på systemet i deres næringsbygg.

En bruker har tilgang til å se alle enhetene i app men har begrensett mulighet for innstillinger. En bruker har ikke muligheten til å legge til flere brukere i deres system.

En administrator gis tilgang til å gjøre alt av tilgjengelige endringer i app. Vi anbefaler å ha færrest mulig administratorer i ditt system, da disse kan gjøre endringer i systemet. Denne brukertypen kan legge til flere brukere i appen.

En gjestebruker vil ikke få tilgang til appen, kun til elektroniske dørlåser med kodepanel og kodepanel du ønsker å gi tilgang til med dørkode. Du kan bli varslet i app når gjestebruker låser seg inn, dersom du ønsker. Denne brukertypen får kun tildelt en midertidig dørlåskode for for en tidsperiode som blir satt. Funksjonen gjestebruker kan avvike basert på type lås.

Håndtering av brukere

Hvordan legge til superbruker og bruker på keyfree systemet til borettslaget

For å legge til brukere eller superbrukere gjennom keyfree app kan du følge stegene nedenfor. Når du åpner keyfree app vil du øverst på skjermen se du hvilken sentral du er på, eller om du er på mitt nøkkelknippe. Dersom det ikke står mitt nøkkelknippe øverst på skjermen må det endres til denne. For å bytte til mitt nøkkelknippe, trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på mitt nøkkelknippe i menyen som kommer opp. Deretter kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på brukeradministrasjon i menyen nederst på skjermen.
 3. Trykk på ønsket lokasjon under ¨Lokasjoner¨.
 4. Trykk på ¨Legg til ny bruker¨ under ¨Brukere som er tilkoblet min lokasjon¨.
 5. Velg brukertilgang bruker eller superbruker
 6. Fyll ut nødvendig informasjon og huk av ønskede tilganger under ¨Velg aksesspunkter¨
 7. Trykk på lagre.

 

 

 1. Åpne keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på brukeradministrasjon i menyen nederst på skjermen.
 3. Trykk på ønsket lokasjon under ¨Lokasjoner¨.
 4. Trykk på ¨Legg til ny bruker¨ under ¨Brukere som er tilkoblet min lokasjon¨.
 5. Velg brukertilgang  superbruker.
 6. Fyll ut nødvendig informasjon og huk av ønskede tilganger under ¨Velg aksesspunkter¨
 7. Trykk på lagre.

For å slette brukere eller superbrukere gjennom keyfree app kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på brukeradministrasjon i menyen nederst på skjermen.
 3. Trykk på ønsket lokasjon under ¨Lokasjoner¨.
 4. Trykk på brukeren under ¨Brukere som er tilkoblet min lokasjon¨ som du ønsker å slette.
 5. Trykk på ¨fjern bruker¨.
 6. Trykk på ¨remove¨

For å slette din bruker og all informasjon fra app, følg følgende prosedyre i keyfree App:
1. Logg inn i keyfree App.
2. Gå til innstillinger (tannhjulet nederst i høyre hjørnet).
3. Velg Brukerprofil.
4. Klikk på SLETT KONTO


Dersom du er eier av en lokasjon, må lokasjonen først slettes.


Hvis du ønsker å slette din lokasjon, ta kontakt med vår kundeservice ved å sende e-post til kontakt@keyfree.no.

Tilleggs bruketyper i deres system

Disse gjelder kun for administratorkonto for fellesanlegget.

På systemet i deres næringsbygg er det valgt styreportal. Vårt system har også flere brukere på keyfree app som er utenfor styreportalen. Disse skal ikke brukes. Vi anbefaler at dere kun benytter Superbruker og bruker gjennom styreportalen som er beskrevet over, for å få lett oversikt over alle brukere på deres felles system for bygget. Dersom dere legger til brukertypene som er beskrevet under, vil disse ikke vises i deres styreportal.

Det er kun administrator som kan legge til brukertypen bruker i systemet. For å legge til bruker kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 6. Velg brukertilgang (Bruker eller administrator), fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 7. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen. 8. Mottaker vil nå motta en e-post for videre veiledning for å laste ned app og opprette bruker.

Vi anbefaler at dere kun benytter Superbruker og bruker gjennom styreportalen, og ikke benytter denne bruker typen.

Det er hun administrator som kan slette brukere i systemet. For å slette brukere kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Finn brukeren som skal slettes.
 6. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 7. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

Det er kun administrator som kan legge til administrator i systemet.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 6. Velg brukertilgang administrator, fyll in e-post adressen som tilhører den nye brukeren.
 7. Trykk på ‘’send invitasjon’’ knappen nederst på skjermen. 8. Mottaker vil nå motta en e-post for videre veiledning for å laste ned app og opprette bruker.

Det er kun administrator som kan slette administrator i systemet. For å slette brukere kan du følge stegene nedenfor.

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Øverst på skjermen ser du hvilken sentral du er på (for å bytte sentral trykk på de tre hvite linjene vedsiden av navnet på sentralen (øverst til venstre), og klikk på ønsket sentral.
 3. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 4. Trykk på ‘’Brukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 5. Finn brukeren som skal slettes.
 6. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 7. Trykk på ‘’Slett Bruker’’.

Hvordan legge til og tildele kode for gjestebruker:

Det er kun administrator i systemet som kan legge brukertypen gjestebruker. Denne brukertypen får kun tildelt en midertidig dørlåskode for for en tidsperiode som blir satt.

Funksjonen gjestebruker kan avvike basert på type lås. For å legge til gjestebruker kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’Gjestebrukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’
 4. Trykk på plusstegn ikonet nederst til høyre.
 5. Fyll in nødvendig informasjon og ønsket tidsperiode.
 6. Trykk på ‘’Lagre’’ -knappen nederst på skjermen.
 7. Trykk på ’Opprett tilgang til dør’’.
 8. Velg dørlåsen du ønsker å gi tilgang til.
 9. Trykk på ’Opprett dørkode’’ og skriv ønsket dørkode (huk av send invitasjon pr e-post om du ønsker å informere om at de har fått tilgang til denne døren), deretter klikk lagre.
 10. Gjenta steg 7 – 9 for resterende dører du ønsker å tildele tigang til for denne gjestebrukeren.

Denne brukeren vil ikke få tilgang til appen. Du blir varslet i app når gjestebruker låser seg inn. Dersom du ønsker å gi en permanent tilgang til noen, men uten å gi tilgang til appen, kan gjestebruker benyttes. Sett da tidsperioden til noen år frem, da har vedkommende denne begrensede tilgang hvor de ikke har tilgang til app.

For å slette gjestebrukere kan du følge stegene nedenfor:

 1. Åpne Keyfree app på din smarttelefon.
 2. Trykk på tannhjulet nederst til høyre i menyen.
 3. Trykk på ‘’gjestebrukerliste’’ under kategorien ‘’Brukere’’.
 4. Finn gjestebrukeren som skal slettes og trykk på denne brukeren.
 5. Trykk på de tre prikkene til høyre på samme linje på navnet til brukeren.
 6. Trykk på ‘’Slett gjestebruker’’ nederst på skjermen.
Skroll til toppen